A nyíregyházi LEGO® gyárról

A LEGO® Csoportról

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.  A LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.  Termékeinket több mint 120 országban értékesítik, és világszerte több mint 20 000 munkatársunk dolgozik azon, hogy megvalósítsuk ambíciónkat, hogy a játékon keresztüli tanulás eljusson minden gyerekhez szerte a világon.

A nyíregyházi LEGO® gyár

A nyíregyházi LEGO gyár mintegy 3200 embernek ad munkát és évente gyerekek millióinak
okoz örömet az itt gyártott játékok révén. A LEGO utca 15. szám alatt található a világ öt
LEGO gyárának egyike, amely nem csak ultramodern és környezetbarát, de a térség egyik
legnagyobb és legvonzóbb munkahelyének számít.
A Nyíregyházán található gyáregységet 2014 márciusában adták át, és azóta teljes
kihasználtsággal működik. Az átadás óta számos fejlesztésen és bővítésen esett át az
üzem, folyamatosan épülnek az újabb gyártócsarnokok, raktárak és egyéb épületek, további
gépsorok kerülnek installálásra és új munkahelyek jönnek létre.

A műanyag granulátumtól a kész LEGO® dobozig

Nyíregyházán a LEGO gyártás teljes folyamata megtalálható – a fröccsöntéstől a dekoráción át a csomagolásig. Naponta sok millió építőelemet és nagyszámú készletet gyártunk, itt készülnek többek között a LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends játékok. Ha érdekel hogyan készülnek a jövő játékai Nyíregyházán, nézd meg az erről készült videónkat, amiben betekintést nyerhetsz a gyártás lépéseibe.

Helyi Közösségi Szerepvállalás

Fontosnak tartjuk, hogy aktívan részt vegyünk közvetlen környezetünk életében – éppen ezért számos olyan programot szervezünk dolgozóinkkal közösen, amelyek a valamilyen okból rászoruló vagy rossz körülmények között élő gyerekek életét segítik és teszik játékosabbá. Helyi Közösségi Szerepvállalás programunk minden évben számos jótékonysági és közösségi programot hajt végre.

Fenntarthatóság

A LEGO Csoportnál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a következő generációk számára fenntartható jövőt építsünk. A bolygónak tett ígéretünk szellemében szeretnénk pozitív hatást gyakorolni a társadalomra és a Földre, amelyet gyermekeink örökölnek majd.  Ezért már az építéskor számos energiatakarékos megoldást alkalmaztünk a gyárban az energiafogyasztás csökkentése érdekében, intelligens világítást, optimalizált hűtést és fűtést, esővízgyűjtő rendszer került kialakításra.
2021-ben pedig kiterjedt napelempark létesítésével egy újabb lépést tettünk az alacsony kibocsátású termelés irányába.